Rusta och matcha

Rusta och Matcha | Allt du behöver veta om KROM | Curonova

Rusta och Matcha är en tjänst för dig som är inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen och det är din handläggare som bedömer om tjänsten är rätt för dig. Hos Curonova får du en personlig Matchare som utifrån just dina behov och förutsättningar ger dig rätt verktyg och rustar dig för att komma ut på arbetsmarknaden.

Vi jobbar hårt med matchning mot jobb eller studier genom regelbundna individuella samtal, studie-och yrkesvägledning, företagskontakter, studiebesök, workshops, onlineseminarier och mycket mer.

 Vi har också möjligheten att utföra coaching på flera olika språk, bland annat på arabiska, engelska, franska, spanska, tigrinja och kurdiska.

Så här går det till när du ansluter dig till Rusta och Matcha:

1. Skriv in dig på Arbetsförmedlingen

För att kunna delta i Rusta och Matcha behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Kontakta Arbetsförmedlingens kundtjänst via deras chatt eller telefonnummer 0771-41 64 16 för personlig service. Arbetsförmedlingens kundtjänst har öppet 08.00 till 16.00 måndag till fredag.

2. Bli godkänd för Rusta och Matcha

När du är inskriven hos Arbetsförmedlingen så kommer dom bedöma din situation. En arbetsförmedlare bedömer om stödet är ett bra sätt att öka dina jobbmöjligheter. Om du har rätt till Rusta och Matcha kommer vi på Curonova att kunna hjälpa dig! Arbetsförmedlingen kan även hjälpa dig med ditt val av Curonova som leverantör. Hitta KA-nummer till ditt närmsta Curonovakontor här. När vi får signal om att du fått möjligheten hos oss, så kommer vi att ta kontakt med dig. Det gör vi för att boka in en tid för din uppstart hos oss, så det är viktigt att du svarar.

3. Delta i Rusta och Matcha

Efter att du tillsammans med en ansvarig matchare på Curonova gjort en individuell utvecklingsplan har du ett individuellt möte inbokat med matcharen minst var 14:de dag. Där emellan deltar du i gruppmöten och olika aktiviteter med fokus på att söka nya möjligheter. Du har också, som deltagare i programmet, möjlighet att ta del av olika utbildningar via Curonovas lärportal för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Vi hjälper dig att stärka dina möjligheter till att komma närmare en ny sysselsättning eller anställning.

Vi jobbar utifrån Curonovas värdeord KAN – Kvalité, Ansvar, Närhet.

 

  •  Kvalité - Vi håller hög kvalité och hjälper dig med professionella ansökningshandlingar och kan vad som gäller om du har frågor om t ex Arbetsförmedlingen. Vi har också kontakter med arbetsgivare när du ska ut i jobb eller praktik. Vi erbjuder vägledningssamtal med Studie- o Yrkesvägledare som hjälper dig hitta de studier som passar för din väg framåt. Och vi har duktiga matchare som kan stödja dig ifrån där du är just nu till att hitta nya vägar framåt i dina ansökningar, samt hjälpa dig att bli matchad mot rätt bransch och arbetsgivare.
  • Ansvar – Vi tar ansvar för att stödja varje deltagare vidare i sin process på bästa sätt, och prioriterar att ha bra dialoger med arbetsgivare på de lokala områdena. Curonova tar även ansvar för att föra en dialog med Arbetsförmedlingen om hur programmet byggs upp och genomförs.
  • Närhet  - En viktigt del som innebär att Curonova är en leverantör med lokal förankring, och som kan just det område/den arbetsmarknad som deltagaren söker sysselsättning i, både när det gäller arbete och studier. Och genom att prioritera att det finns ett kontor på många orter, så ser vi också till att ha närvarande personal.

Valfrihet i programmet ”Kundval Rusta och Matcha”

I arbetet som Rusta och Matcha-leverantör vill Curonova skapa ett program som bygger på valfrihet och eget initiativ för dig som deltagare. De aktiviteter som ingår i programmet är valbara, och du kan som deltagare välja den aktivitet som är som mest aktuell för dig just till att komma framåt i din process närmare målet - en ny sysselsättning.

 

Olika aktiviteter som du kan delta i är:

  • seminarium på curonova.tv
  • lyssna på avsnitt på jobbpodden
  • hälsofrämjande åtgärder
  • samhällsinformation
  • olika utbildningar för att höja sin kompetens
  • vägledning till studier
  • karriär-vägledning

Vad är ”Rusta och Matcha” för en deltagare?

Efter att du tillsammans med en ansvarig matchare har gjort en individuell utvecklingsplan, så har du ett individuellt möte inbokat med matcharen minst var 14:e dag, och där emellan deltar du i gruppmöten och olika aktiviteter.

Curonovas lärportal – möjlighet till utbildningar

Du har också, som deltagare i programmet, möjlighet att ta del av olika utbildningar via Curonovas lärportal, där man kan gå utbildningar inom många olika områden för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Där finns det möjlighet att gå allt från kortare kurser inom Office-paketet till utbildningar på några dagar för att utveckla marknadsföringen av sig själv till en arbetsgivare, eller något helt annat, då vi där erbjuder flera olika typer av utbildningar inom många områden. Allt för att du ska kunna stärka dina möjligheter till att komma närmare en ny sysselsättning och anställning.

Övrig info

Under 2021 så går de leverantörer som ansvarar för Arbetsförmedlingens program över till KROM – d.v.s. ”Kundval Rusta och Matcha” från det program som hette "Stöd och Matchning". På några av våra kontor har man redan gått över till att vara leverantör av KROM - ”Rusta och Matcha”, medan andra kontor kommer att starta programmet under hösten 2021.

Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Ansök

Jobbnytt 

Till jobbnytt
Arbetssökande
Issabel Svensson
Hjälpt mig med saker jag inte trott vart möjligt! Nu är jag på en väg i livet jag aldrig någonsin trodde jag skulle nå... Curonova har funnits där hela vägen! Jag har haft VÄRLDENS BÄSTA HANDLEDARE
Arbetsgivare
Luma Metall
Curonova är proffsiga och lyhörda, lätt tillgängliga samt snabba på att återkoppla till oss