A

tefeh Aminia var uppgiven när hon kom till Curonova för ungefär ett år sedan. Idag är hon på god väg mot drömjobbet. Hon har delat med sig av den resa hon gjort hos oss, och vi hoppas att ni blir lika inspirerade av den som vi blev!

”Mitt namn är Atefeh Aminia och jag är utbildad ögonsjuksköterska i mitt hemland Iran.

Sen jag kom till Sverige och Västerås för några år sedan har jag sökt många olika jobb utan att komma vidare till anställning. Jag har verkligen längtat efter att få börja arbeta igen sen jag kom hit. Att jobba, tjäna pengar och att göra rätt för sig är viktigt för mig. Jag har också saknat att ha kollegor och patienter att hjälpa.

Det är svårt att träna på svenska när man inte pratar svenska dagligen, och kan man inte språket så är det svårt att få jobb. Jag var lite uppgiven då jag kom till Curonova för ungefär ett år sedan.

Hos Curonova har jag fått den hjälp jag behöver för att komma vidare mot mitt drömjobb som specialiserad ögonsjuksköterska. Min Matchare Bente Hollås och jag har gått igenom mitt CV och mitt personliga brev för att anpassa dem till den svenska arbetsmarknaden språkmässigt. Efter att ha skickat mina nya ansökningar har jag märkt att jag fått bättre respons från arbetsgivare, och jag har blivit kallad till flera intervjuer.

Under våren har jag genom Curonova fått möjligheten att praktisera hos ett privat vårdföretag, Optalmica Ögonkliniker, som jobbar med ögonoperationer. Där har jag fått bästa tänkbara handledning, och jag har fått vara med vid många olika spännande arbetsuppgifter. Personalen har behandlat mig som en i teamet, och nästa vecka har jag blivit medbjuden på min första after work med kollegorna! Det känns väldigt roligt!

Under våren har jag tagit körkort, och jag har också kommit in på kompletterande kurs för utländska sjuksköterskor på Karolinska efter att Optalmica rekommenderat mig dit. I morgon börjar en kurs i värdsvenska i Köping som jag ska varva med praktiken under våren. Min Matchare Bente Hollås har ordnat så att min praktik fortsätter, trots att min medverkan i Rusta och Matcha hos Curonova avslutas inom kort.

Jag är tacksam för vad Curonova har gjort för mig, och jag vill rekommendera Curonova till alla som behöver hjälp för att komma vidare mot jobb. Jag har verkligen fått det stöd jag behövde!”

Vi på Curonova vill säga tack till dig, Atefeh, för att vi fått hänga med på din resa!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
May 19, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla