S

amuel hade tidigare en anställning som semestervikarierande busschaufför i Laxå. Han drömde om att få en fast anställning men fick svaret att det inte var möjligt. Efter att vikariatet hos bussbolaget avslutats fanns ingen möjlighet för honom att fortsätta arbeta, och Samuel var åter arbetssökande.

”Det var svårt att bli arbetslös, jag vill ha något att göra om dagarna. Anledningen till att jag gick utbildningen till bussförare var att jag ville kunna jobba några år och spara pengar för att senare kunna läsa vidare på universitet.”

När Matcharen Denise Gustafsschöld pratade med Samuel första gången visade det sig att Samuel kunde tänka sig att jobba med lite vad som helst. Efter en jobbmässa i Askersunds Kommun med tillhörande rullstols-race (som för övrigt dokumenterades av Närkes Allehanda och som Samuel vann stort!) och intervju hos ett städföretag i Örebro berättade Samuel för Denise att han egentligen ville jobba med människor. Ett förslag var att jobba med försäljning eller att få hjälpa människor på något annat sätt. Denise bokade direkt en intervju med Marknadsområdeschef Anja Lenner för att undersöka om Samuel kunde vara aktuell som kontorsvärd i Örebro.

”Jag kan inte beskriva känslan när jag fick frågan om jag ville jobba hos Curonova. Inte bara för att jag skulle slippa arbetslösheten – jag skulle även få lära mig massor om hur jag kan undvika att bli arbetslös i framtiden och samtidigt får hjälpa människor! Det kändes jättebra!”

Under tiden de väntade på att få klartecken för anställning fick Samuel möjligheten att gå på flera intervjuer hos andra företag, och blev dessutom erbjuden två olika jobb! 

”Jag trodde inte att det var möjligt att få arbeta på Curonova, men jag drömde hela tiden om det och vad det skulle innebära. Jag skulle kunna hjälpa andra och samtidigt kunna förbättra min svenska. Det ger mig väldigt mycket energi att hjälpa andra! Samtidigt var det svårt att tacka nej till jobberbjudandena jag fick från andra företag. Jag visste inte hur jag skulle göra. Jag blev väldigt, väldigt glad när Denise ringde och sa att allt var klart och att jag kunde börja jobba redan veckan därpå!”

Välkommen till Curonova Samuel!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
August 19, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.