A

mal studerade svenska och snabbspår för lärare vid Örebro Universitet. Hon drömde om att komplettera sina studier för att kunna få lärarlegitimation i Sverige, men det var tyvärr inte möjligt då hon i så fall hade behövt läsa hela lärarutbildningen på nytt.

”Jag var rädd att jag inte skulle klara studierna på grund av språket. Det är akademiskt språk och jag behöver mycket tid för att klara det. Jag tänkte och drömde mycket om att få fortsätta arbeta som lärare, så det var svårt att acceptera att det kanske inte var möjligt”.  

När Amal träffade Matcharen Denise första gången hade de lite svårt att förstå varandra, men Denise anade att Amal egentligen var väldigt duktig på svenska. Efter att ha träffats några gånger fick Amal erbjudandet att börja jobba på Curonova som kontorsvärd i Hallsberg och Askersund.

”Jag visste inte om jag skulle göra ett bra jobb på Curonova. Jag tänkte först att det skulle vara svårt när Denise frågade om jag ville jobba. Jag ville ju jobba som lärare, det är det jag kan! Jag hade inte jobbat i Sverige, och i mitt hemland hade jag bara jobbat som lärare.”

Efter att ha funderat lite och diskuterat med sin man bestämde sig Amal för att prova, och tackade ja till jobbet. Nu har hon arbetat hos Curonova sedan i maj, och säger att hon trivs bra på jobbet.

Denise frågar hur känslan skiljer sig idag från den känslan Amal hade när hon fick frågan om att börja jobba. Hon ler stort och svarar:

”Nu känns det bättre, det är väldigt skönt att få jobba och jag tycker att det är roligt att få ha så mycket kontakt med andra människor! Dessutom ser jag att mitt språk utvecklas, och jag lär mig dessutom de olika program Curonova arbetar med!”.

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
August 12, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.