V

i åkte till Vällingby för att intervjua Wael. Wael jobbar som handledare inom arbetsträningen hos oss på Curonova, men för inte så länge sedan var han själv en av deltagarna.

Wael kom till Sverige från sitt hemland Syrien 2013. I Syrien utbildade han sig i tre år inom data och IT, och fick sedan jobb som IT-support på vattenverket. Väl i Sverige började Wael på SFI för att lära sig svenska, vid sidan av ett jobb på restaurang.

”När jag var klar med SFI skickade Arbetsförmedlingen mig till den arbetsträning som bäst matchade min bransch, vilket blev datorreparation hos Curonova.”

Wael arbetstränade hos oss i 6 månader innan han slutligen fick jobb – som handledare på arbetsträningen!

”Utöver Vällingby har jag jobbat i Sollentuna såväl som Växjö och Lessebo. Där jobbade jag som handledare på arbetsträningen och jobbade även som språkstöd och hjälpte Matcharna.”

Avslutningsvis frågade vi Wael om han hade några tips till andra arbetssökande som befinner sig i samma situation han gjorde.

”Mitt tips till arbetslösa, specifikt nyanlända, är att de fokuserar på det svenska språket – det är nyckeln till att få ett jobb. Kan man av någon anledning inte jobba och har långt till närmaste skola är ett annat tips att gå online-kurser. På Curonova har vi till exempel vår egna lärportal, där man kan gå många olika kurser.”

Se hela intervjun med Wael

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
August 8, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla