”Say cheese!”

Frasen som så ofta används för att få människor att le har nog sällan passat så bra som nu. Mitt namn är Patrik Lantz, och jag jobbar som matchare på Curonova. På omslagsbilden ser ni mig i mitten jämte två av mina tidigare deltagare, numer glada medarbetare på Norrmejerier.

Gustav (i vitt) arbetar på en avdelning som tillverkar grillost. Ngwa (i blått) och hans kollega Emil, som inte syns på bild, arbetar på ostförädlingen. Alla tre var tidigare deltagare i programmet Rusta och Matcha hos Curonova. Herrarna på ytterkanterna representerar Randstad; till vänster Ludwig Bjarneteg, Junior Account Manager, till höger Jörgen Wänman, Account Mangager.

Vill du också se så här glad ut?

Läs vidare så ska jag berätta om deras resa och hur vi på Curonova kan stötta dig på vägen till ditt nya jobb!                                                                  

I det första mötet med arbetssökande går vi matchare igenom tidigare arbetslivserfarenheter och utbildningar. I olika grad var begränsad arbetslivserfarenhet och brist på referenser det som försvårat just denna trios chanser att etablera sig på arbetsmarknaden. I dessa lägen är ofta stöd i att knyta kontakter med arbetsgivare den avgörande faktorn för att nå framgång.

För att komma tillbaka till arbetsmarknaden är dock den sökandes egna tålamod, vilja och engagang av största betydelse. Samtliga deltagare hade god närvaro och var engagerade på våra möten och i sitt jobbsökande. Ngwa och Gustav var dessutom villiga att ta kortare anställningar som till exempel snöskottare, och kunde därmed samla nya referenser och goda omdömen som de sedan kunde ha med sig till nya arbetsgivare.

När jag inte pratar med deltagare så pratar jag med arbetsgivare. Varför? Jo, behovet av arbetskraft är betydligt större än vad som syns på jobbsökarsidor. Rekrytering är också en svår och tidskrävande process.

Många arbetsgivare jag pratar med vittnar om utmaningen i att få en komplett bild av en person på ett eller två intervjutillfällen. Då vi som jobbar som matchare har regelbundna möten med deltagarna kan vi skapa oss en bild av dem över tid, vilket brukar vara mycket uppskattat av de arbetsgivare vi har kontakt med.

Curonova + Randstad = ⚽⚽⚽

En rolig effekt av nätverkande är ”bumerangeffekten”. Om du är flitig och förtroendeingivande i kontakten med arbetsgivare kommer arbetsgivare att kontakta dig.

Så var fallet en dag, när Jörgen Wänman, Account Manager på Randstad, lyfte luren för att kolla om vi på Curonova kunde lösa deras personalbehov.  Baserat på deras insats under sin tid hos oss kunde jag varmt rekommendera Gustav, Ngwa och Emil till tjänsterna på Norrmejerier.

Gustav arbetar nu på en avdelning som tillverkar grillost. I hans arbetsuppgifter ingår alltifrån själva ystningsprocessen till den färdigpaketerade produkten som går ut till slutkund.

Ngwa och Emil arbetar på ostförädlingen, och i deras arbetsuppgifter ingår förädlingen av helost, det vill säga processen från helost till färdig konsumentprodukt, vilket kan innebära bitad, skivad eller riven ost. Dessa jobb har stora hygien -och kvalitetskrav.

Bakom varje leende finns en framgång. Ett hattrick, där en spelare gör 3 mål i samma match, bör i sammanhanget inte ses som en individuell prestation utan resultatet av hårt arbete, tålamod, tillit och ett effektivt samspel mellan matchare, arbetsgivare och deltagare.

Gustav, Emil och Ngwa gick från att vara deltagare i Rusta och Matcha till att bli arbetskamrater. De är glädjande att se att deras målmedvetna arbete i programmet lett till jobb. Jag är också väldigt tacksam för möjligheten att få samverka med Randstad.  

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
June 28, 2023
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Patrik Lantz

Visa alla