E

n förutsättning för att du ska kunna ta hjälp av oss på Curonova är att du är inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Det beror på att vi, precis som andra Rusta och Matcha-leverantörer på marknaden, finns till för att bistå Arbetsförmedlingen i deras arbete med att hålla en låg arbetslöshet i samhället. Vi kan därför inte hjälpa dig som inte är registrerad hos dem.

Hur gör man då för att skriva in sig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen? Vi går igenom processen, steg för steg! 

1. Logga in på Arbetsförmedlingens hemsida och skapa ett konto

Först och främst loggar du in på Arbetsförmedlingens hemsida med e-legitimation, till exempel mobilt bank-ID eller Freja eID. Har du inte mobilt bank-ID kan du beställa det från din bank, och Freja eID skaffar du här.

Har du inget konto är nästa steg att fylla i dina uppgifter och skapa ett.

2. Anmäl dig som arbetslös 

Därefter är det dags att anmäla dig själv som arbetslös. I och med anmälan kommer du att få uppge viss information såsom var (om) du jobbat tidigare, utbildning, kompetenser, och vad det är för typ av jobb du vill ha.

3. Boka ett möte med en arbetsförmedlare

När du anmäler dig som arbetslös måste ett första planeringsmöte planeras in, där du får träffa din tilldelade arbetsförmedlare och prata om vad du har för mål och hur du ska uppnå dem. 

Under detta möte kan du uppge för arbetsförmedlaren att du är intresserad av att ta hjälp av oss på Curonova. Uppge då KA-numret till ditt närmsta Curonova-kontor.

Behöver du hjälp med att välja Curonova som din leverantör efter det att du skrivit in dig på Arbetsförmedlingen så är du också alltid välkommen kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

Publicerad 
May 17, 2022
 i 
Guider
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla