J

obbsafari är en jobbsökningstjänst som samlar tiotusentals jobbannonser från platser som Blocket Jobb och Arbetsförmedlingen. På Jobbsafari kan du hitta lediga jobb och även sätta upp bevakningar så att du får mail när det kommer nya jobbmöjligheter. 

Skapa ett konto

Jobbsafari ägs av Blocket, som i sin tur ägs av Schibsted. Därför räcker det med att ha ett enda Schibsted-konto för att kunna logga in på exempelvis både Jobbsafari, Blocket och Blocket Jobb. Samma konto gäller även för andra Schibsted-ägda företag, såsom nyhetstjänsterna Aftonbladet och Omni.

Om du redan har ett konto på någon av dessa tjänster kan du alltså använda samma inloggning för att skapa ett konto på Jobbsafari.

Du kan läsa mer om hur Shibsted-konton fungerar här.

Har du inget Schibsted-konto kan du skapa ett nytt genom att gå till Jobbsafaris inloggningssida.

Kopplad till flera jobbsökningstjänster

Eftersom Jobbsafari ägs av Blocket, som i sin tur äger tjänsten Blocket Jobb, får du genom Jobbsafari även tillgång till annonser som finns på Blocket Jobb.

Utöver Blocket Jobb tar Jobbsafari även in annonser från Arbetsförmedlingens platsbank.

Du får med andra ord tillgång till en väldigt stor databas med lediga jobb när du använder Jobbsafari – i skrivande stund nästan 80 000 annonser!

Ingen app

Till skillnad från många andra jobbsökningstjänster har Jobbsafari ingen app, utan det är webbläsaren som gäller. Deras hemsida funkar dock bra att använda på mobilen, så det är inget större problem.

 

Bevaka jobb

En väldigt användbar funktion på Jobbsafari är att du kan bevaka jobb genom att skapa jobbevakningar. På det sättet kan du få notiser om nya jobbmöjligheter direkt till din mail.

 

bevaka jobb jobbsafari
Du kan välja att bevaka jobb på Jobbsafari

 

Om du till exempel vill få jobb som Butiksbiträde kan du sätta upp en bevakning som gör att du blir meddelad via mail om det kommer in några lediga jobb i den kategorin.

Du kan också lägga till fler kriterier såsom om du letar efter ett deltidsjobb eller heltidsjobb, om du bara letar jobb i en viss stad och så vidare.

När du väl skapat en jobbevakning kan du gå in på ”bevakningar” på din profil och ändra hur ofta du vill få notiser från dina jobbevakningar. Du kan ställa in att du får mail varje dag, vecka, varannan vecka eller månad.

jobbevakning jobbsafari
Ställ in hur ofta du vill få mail om nya jobbmöjligheter

Spara jobb

En annan bra funktion på Jobbsafari är möjligheten att spara jobb. Hittar du ett jobb som verkar intressant kan du trycka på ”spara” och återkomma till annonsen senare när du kanske har mer tid att läsa igenom den och ansöka.

 

jobbsafari spara jobb
Tryck på knappen för att spara ett jobb till senare

Så här säger Jobbsafari själva

Vi fick möjlighet att ställa några frågor till Linda Fors, marknadsplatsdirektör för Blocket Jobb, om deras tjänst Jobbsafari.

Finns det några planer på att skapa en mobilapp för Jobbsafari?

"Vi ser hela tiden över hur vi kan underlätta för den som är på jakt efter ett nytt jobb, men i dagsläget har vi inga planer på att utveckla en mobilapp för Jobbsafari."

Ni skriver på hemsidan att Jobbsafari samlar jobbannonser från Blocket Jobb, Arbetsförmedlingen och ”många fler” – kan du nämna några andra platser ni hämtar annonser från?

"Jobbsafari hämtar annonser främst från Blocket jobb och Arbetsförmedlingen. Blocket jobb samlar i sin tur annonser från många olika rekryteringsbolag och från Finn.no som i dagsläget har över 30 000 annonser på sin sajt men vi jobbar löpande med att få in fler annonser från fler källor."

Vad tänker ni att Jobbsafari har för roll i relation till Blocket Jobb?

"Förutom att publicera egna jobbannonser, samlar Jobbsafari jobbannonser från flera olika källor. Detta gör det enklare för användaren som slipper besöka flera olika jobbsajter för att hitta lediga jobb. Tillsammans har vi två jobbsajter, Blocket Jobb och Jobbsafari, med en total trafik på ungefär 500 000 unika besökare varje vecka. Det gör oss till Sveriges starkaste kommersiella jobbaktör och vi strävar efter att kunna erbjuda den mest kompletta listan över lediga jobb i Sverige via våra två jobbsajter."

Hur kom det sig att ni tog bort funktionen att kunna registrera ett CV?

"Jobbsafari ägs sedan hösten 2019 av Blocket. Sedan dess har vi kontinuerligt jobbat för att få fram ännu fler funktioner som underlättar jobbsökande. I samband med det har vi rensat bort funktioner som endast användes av några få, och i det arbetet togs funktionen att kunna registrera CV bort. Vi har istället lagt fokus på Jobbsafaris kärna, dvs att utveckla den stora databasen som samlar tusentals jobb."
Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
September 22, 2022
 i 
Guider
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla