I

ndeed är en tjänst där man kan söka efter lediga jobb. Man kan beskriva det lite som ett Google fast för jobbannonser. Indeed sammanställer jobbannonser från massvis av olika sidor, och skapar en enda stor databas där du kan söka efter jobb inom områden som är intressanta för dig.

Indeed är ett jättebra verktyg för dig i ditt jobbsökande, just för att du ofta hittar fler jobbannonser genom att söka på Indeed än vad du skulle göra om du skulle kolla på alla jobbsidor var för sig.

Dessutom har Indeed en bra app – Indeed jobbsök – som gör att du kan bläddra bland jobbannonser och söka jobb enkelt i mobilen, var du än är.

Hämta Indeed jobbsök till Iphone

Hämta Indeed jobbsök till Android

 

Så här söker du jobb på Indeed jobbsök

Att söka jobb på Indeed jobbsök är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att skapa ett konto och trycka in vad du söker för typ av jobb och i vilket område. Du kan också sortera jobben utefter saker såsom om det är heltid eller deltid, eller vilken utbildningsnivå man behöver för att söka jobbet.

Här är en video som visar hur man gör

Lägg till ett Indeed-CV

Många annonser på Indeed jobbsök skickar dig vidare till en annan hemsida där du kan söka det utannonserade jobbet, så som i videon ovan, men vissa jobb kan du söka direkt på Indeed. Detta gör ansökningen väldigt enkel om du dessutom har ett så kallat Indeed-CV

Ett Indeed-CV är ett CV som du skapar helt på Indeed. Detta CV kan du sedan skicka med ett enda klick till de arbetsgivare som accepterar ansökningar direkt från Indeed.

indeed CV
Du kan lägga till ett eget Indeed-CV

 

Du kan också välja att ladda upp ett vanligt CV i PDF-form på ditt Indeed-konto. Det kan du, precis som med ditt Indeed-CV, använda för att ansöka snabbt och enkelt utan att behöva lägga in ditt CV på nytt varje gång.

Behöver du hjälp med hur du ska utforma ditt CV kan du läsa vår kompletta guide.

 

Andra bra funktioner på Indeed jobbsök

Ett hett tips är att skapa en jobbevakning, så att du får ett mail när det kommer ut nya jobb som passar din sökning. Då håller du dig ständigt uppdaterad och missar inte om det kommer ut ett jobb som faller dig i smaken.

För att skapa en jobbevakning söker du först efter jobb du är intresserad av. Scrolla sedan längst ner på sidan, så finns det en ruta där du kan fylla i din e-postadress och skapa en jobbevakning.

indeed jobbevakning
Skapa en jobbevakning på Indeed

 

Ett annat tips är att hjärta/gilla jobb du är intresserad av, och ta bort jobb som inte är vad du letar efter.

 

indeed gilla ta bort
Du kan gilla och ta bort jobbannonser

 

De jobb du ger ett hjärta sparas så att du kan titta mer på dem och kanske söka vid ett senare tillfälle, och när du tar bort jobb hjälper du Indeed att förstå vad det är för typ av jobb du söker (och inte söker) så att förslagen blir ännu bättre i framtiden!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
June 30, 2022
 i 
Guider
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla