Ä

nnu en deltagare ut i jobb – hurra! Efter att ha deltagit i Rusta och Matcha hos Curonova fick Alexander jobb som kontorsvärd på Curonova i Falun. Det är alltså Alexander du kommer att träffa om du väljer att svänga förbi vårt kontor i Falun.

Vi bad Alexander skriva några ord om hur han upplevde sin tid hos oss på Curonova och hur han tänker om sitt nya jobb.

”Det känns jätteroligt att börja som kontorsvärd. Det har hittills varit väldigt lärorikt, jag har lärt mig en hel del nytt vilket känns spännande. Samtidigt kan jag i lugn och ro blicka framåt och fundera på om, och i så fall vad, jag vill plugga i framtiden för att utvecklas vidare.

Att delta i Rusta och Matcha hos Curonova har varit en väldigt positiv upplevelse. Att få lära sig hur man kan vara aktiv själv, få hjälp med ansökningshandlingar, bra och rutinmässiga individuella samtal, gruppmöten med olika aktiviteter och annat. Jag har känt mig trygg, fått hjälp när jag behövt det samt fått tips och idéer på vad jag kan söka för jobb och utbildningar. Jag har fått information om jobbmöjligheter jag inte ens visste fanns. Det är coolt!

Jag önskar att jag hade kommit till en så professionell Rusta och Matcha-leverantör som Curonova tidigare. Då hade jag kanske kunnat få hjälp som arbetssökande snabbare. Innan hade jag väldigt dålig koll på CV, personligt brev och dolda jobb, för att nämna några saker.” 

Vad gör då våra kontorsvärdar? Marknadsområdeschefen Urban förklarar den nya rollen:

”Kontorsvärden ska exempelvis bistå med att möta och ta emot deltagare på våra kontor, förbereda lokaler, möjliggöra att fysiska gruppmöten och individuella samtal kan genomföras i en bra miljö, starta i gång datorer och vara stöd för deltagare i användandet av dem, och kunna hjälpa till med aktivitetsrapporter och aktivitetsstödsansökningar.

Utöver det kan kontorsvärden med fördel delta i olika aktiviteter och gruppträffar för att stötta deltagare på vägen mot arbete, samt berätta för externa parter vad vi gör på Curonova. Efterhand och när behov uppstår kommer kontorsvärden även att kunna vara ett stöd i deltagarnas arbete med ansökningshandlingar”

Vi på Curonova säger varmt välkommen till vår nya kontorsvärd Alexander, och hoppas att han stannar hos oss länge.

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
July 4, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla