H

är kommer en solskenshistoria vi fått in från Sangita i Norrbotten! Sangita beskriver med egna ord hur hennes vistelse hos oss på Curonova gav henne motivationen att hoppa upp på hästen igen och våga pröva något nytt.

"Jag heter Sangita och är 38 år, bor idag i Norrbotten men kommer ursprungligen från Nepal. Jag är i grunden utbildad socionom och ekonomiassistent, och har i hemlandet jobbat som rekryterare på ett privat företag. Jag har utöver det även jobbat som programpresentatör i FM radioNepal.  

När jag flyttade till Sverige kunde jag inte längre jobba inom dessa områden. Då blev jag rekommenderad av en studievägledare från Komvux att läsa någon kurs som snabbt kan leda till jobb, så jag valde att läsa vård-och omsorgsprogrammet. Jag fick jobb på gynekologiska kliniken direkt efter utbildningen och stortrivdes på jobbet, men i en oväntad vändning blev jag akutopererad på grund utav diskbråck med myelopati i ländryggen.

Jag blev sjukskriven en längre tid men blev tyvärr inte bättre, vilket ledde till att jag inte kunde komma tillbaka till mitt jobb på gynekologiska kliniken då det var för fysiskt krävande. Jag fick en timanställning som administratör på ett företag, och jobbade samtidigt vid behov som receptionist på en hälsocentral i Luleå.

Jag ville så gärna ha ett heltidsjobb men det var inte lätt att få, dels visste jag inte var jobben fanns och var man skulle söka, dels hade jag ingen svensk utbildning utöver vård- och omsorgsprogrammet. Jag kände mig väldigt begränsad av min situation… men så fick jag träffa min fantastiska Matchare Rebecca Sundqvist på Curonova!

Rebecca gav mig motivationen att ta mig vidare och prova på något nytt. Tillsammans gjorde vi en plan för att hitta lämpliga jobb utifrån mina kompetenser. Hon gav mig tips och råd om var och hur man söker jobb, och vad man ska göra efter att man sökt ett jobb. Hon skickade även länkar till utlysta tjänster som jag kunde söka. Jag följde hennes tips och råd, och nu har jag fått jobb på Telia inom deras kundtjänst! Jag fick jobb inom en månad efter att jag skrivit in mig hos Curonova!

Jag rekommenderar Curonova till alla er som söker jobb och känner att ni fastnat, de verkligen hjälper en och stöttar en hela vägen in i mål. Curonova är det bästa alternativet för den som söker ett nytt jobb. Om jag blir arbetssökande igen kommer jag att komma tillbaka till Curonova!

Tack för hjälpen!

Sangita"

Tack själv, Sangita!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
March 18, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla