S

vante Swanteson från Blekinge har genom åren haft olika slags jobb som bidragit till en bred arbetslivserfarenhet. Svante började sin karriär inom industrin, men testade sig sedan fram inom många olika branscher. Han startade eget inom service, utökade sin verksamhet Vincentrum till en blomsterbutik, och drev efter det även en egen ICA-butik i närområdet.

Svante drabbades dock av omfattande hälsoproblem i slutet på 1990-talet, och fick bland annat utmattningssyndrom som gjorde att han blev sjukskriven. Efter sin sjukskrivning fick han möjligheten att börja arbeta hos sin far på familjeföretaget Ronator, där han arbetade med försäljning, inköp och logistik i 18 år. Efter en rad situationer som uppstod i livet blev han arbetssökande 2018, och gick hemma i några år tills han 2021 blev inskriven på Rusta och Matcha, ett nytt arbetsmarknadspolitiskt program som han skulle gå via Arbetsförmedlingen hos en av dess underleverantörer.

I början var Svante skeptisk, då han kände att det var slöseri med tid och att det inte skulle ”ge någonting”.

Svante valde Curonova som Rusta och Matcha-leverantör. Han blev tilldelad Matcharen Annci Olsson. Snabbt visade det sig att programmet inte alls var som han hade föreställt sig. Här fanns en gedigen vilja att verkligen hjälpa varje individ, och Svante märkte själv hur mycket samtalen med Annci och seminarierna på Curonova TV gav honom. På seminarierna fick han bolla tankar och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation.

Han fick nya tankar, idéer och inspiration från både Anncis individuella möten och seminarierna som ägde rum i grupp. Samtidigt fann han en gemenskap i gruppen på Curonova TV, alla samlades samma dag och tid och kunde diskutera fritt om allt mellan himmel och jord.

Curonova TV-seminarierna blev en träffpunkt, och Svante fann, helt oväntat, nya vänner i forumet. Nu finns till och med en plan för gruppen att träffas fysiskt när solen och värmen kommer. Det är något som Svante ser fram emot.

Svante har själv delat med sig av sin livsresa på Curonova TV, där han berättat om sitt liv och sin upplevelse av programmet. Han har fått nya insikter som han kommer ha nytta av framåt, och delar gärna med sig av sina tips och råd till andra i liknande situation.

Den här artikeln är baserad på Svantes berättelse och det seminarium han höll på Curonova TV 9/2 2022.

Hör Svante berätta om sin resa hos Curonova

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
April 25, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Claudia Zawadzki

Visa alla