V

år huvudsakliga uppgift på Curonova är att hjälpa människor att hitta ett jobb som de trivs med och där de kan få blomstra. Att hitta ett jobb är inte alltid lätt, särskilt inte när man inte vet var man ska leta.

”Har den arbetssökande vilja och engagemang så finns det också arbetsgivare att matchas mot där ute. Utmaningen ligger i att de två ska hitta varandra, och det är där vi på Curonova kan hjälpa till”, säger Matcharen Anja i Borlänge.

Och precis så var det med Elin, som kom till Curonova i Dalarna för att få hjälp med att komma ut i arbete.

”Vi jobbade tätt tillsammans under våra individuella samtal. Vi lade upp en plan för att komma vidare: plan A var att hitta jobb, medan plan B var att studera för att höja kompetensen”, berättar Anja.

Elin sökte många utannonserade jobb, och möttes för det mesta av svaret ”tack för din ansökan, vi har valt att gå vidare med annan sökande” – ja, ni känner nog igen er!

Men Elin och Anja lät inte det avskräcka dem, och de gjorde listor på arbetsgivare som Elin var intresserad av. Matcharen Anja satte igång att kontakta dessa såväl som andra arbetsgivare som redan fanns i hennes nätverk, och till slut träffade de mitt i prick.

Idag jobbar Elin inom administration på ett mindre företag i Dalarna och trivs jättebra!

Elin heter egentligen något annat.

Blir du inspirerad av våra solskenshistorier och vill ta tag i jobbsökandet?

Personerna i våra solkskenshistorier har alla gått programmet Rusta och Matcha, vilket är en tjänst vi erbjuder via Arbetsförmedningen. När du går Rusta och Matcha hos Curonova kan du känna dig trygg i att du får de allra bästa förutsättningarna för att lyckas i ditt jobbsökande, precis som våra solskenshistorier vittnar om!

Är du också intresserad av att delta i Rusta och Matcha och låta oss hjälpa dig till ditt nya jobb, eller kanske nya studier? Fyll då i vårt ansökningsformulär, så kontaktar vi dig!

Vill du veta mer om Rusta och Matcha och vad det kan innebära för dig som deltagare kan du läsa mer om det här.

Har du också deltagit i Rusta och Matcha hos oss och vill inspirera andra med din solskenshistoria? Kontakta oss, vi delar den gärna!

Publicerad 
May 2, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Anja Lenner

Visa alla