C

uronova gjorde nyligen ett företagsbesök hos Bergeå Kem & Vattentvätt AB i Falun. Bergeå Kem & Vattentvätt AB grundades 1947 och är störst i Dalarna på kemtvätt. När Kristian Bergeå 2021 tog över det gamla familjeföretaget, som en gång i tiden startades av hans farfar, kände han att han behövde förnya och utöka verksamheten.

Efter en dialog med företaget samlade Curonovas Matchare Anja Lenner ihop en liten grupp deltagare som är inskrivna hos Curonova och går programmet Rusta och Matcha. Deltagarna valdes ut för att de passade väl in på beskrivningen av den typ av kandidater som Kristian efterfrågade, och de besökte tillsammans kem- och vattentvätten. Under studiebesöket visade Kristian dem runt i maskinparken och gav en inblick i det dagliga arbetet på tvätten.

"Vi tvättar allt möjligt: kläder, sängkläder, fina festkläder, äkta mattor och gardiner. Vi satsar på kvalitet och personlig service", berättar Kristian under rundvandringen.

Eftermiddagen avslutades med att Kristian intervjuade de sex personerna som var med, och två av dessa deltagare är nu på praktik hos Bergeå Kem & Vattentvätt. Praktiken är till för att deltagaren och Bergeå Kem & Vattentvätt ska få en chans att lära känna varandra bättre innan anställning.

Curonova har ett fortsatt gott samarbete med Bergeå Kem & Vattentvätt. Samarbetet har hittills lett till att fyra personer anställts hos Bergeå - och fler kan det bli!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
April 19, 2022
 i 
Samarbeten
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Anja Lenner

Visa alla
Elins ihärdighet gav resultat