I

second hand-butiken re:wardrobe i Vällingby har deltagare hos oss på Curonova möjlighet att arbetsträna. Arbetsträning är en insats för den som av olika anledningar behöver hjälp att bedöma sin arbetsförmåga. Man kanske har varit sjukskriven, varit borta från arbetsmarknaden en längre tid, eller bara är i behov av en mjukare uppstart till arbetslivet.

Vi har intervjuat Ellen, som arbetstränat på re:wardrobe i snart ett år. För Ellen var arbetsträning ett bra sätt att reda ut vad hon klarar av och inte efter att ha blivit utbränd – och arbetsträningen gav frukt!

”Tack vare att jag varit här och arbetstränat så har jag fått ett ökat självförtroende, och även byggt på min egen portfolio med arbete som jag gjort. Det i sin tur har hjälpt mig när jag sökt jobb, då jag faktiskt haft konkreta saker att visa upp. Och det har i sin tur lett till att jag varit på flera arbetsintervjuer, vilket jag tycker är jättekul!”, berättar Ellen.

Som deltagare hos Curonova har Ellen utöver arbetsträningen haft tillgång till hjälp och stöd vad gäller alla jobbsökandets delmoment. Vi coachar våra deltagare genom alla utmaningar som möter en arbetssökande. Till exempel erbjuder vi på Curonova både guider och mallar såväl som individuell feedback på CV och personligt brev, vi hjälper till med att sätta upp och utforma en LinkedIn-profil, och vi tränar våra deltagare inför arbetsintervjun med förberedande ”testintervjuer”.

Arbetsträningen hos Curonova innebar för Ellen en möjlighet att reda ut sina egna förutsättningar och ambitioner, allt i sin egen takt, och hon uppmanar andra i samma situation att göra detsamma.

”De tips jag skulle vilja ge till andra som är i samma eller liknande situation är att prata med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen om situationen du är i, och berätta att du vill komma vidare och testa annat. För det är när du väl är på plats som du ser vad du klarar av och inte klarar av och lär dig att förstå vad du själv vill göra och inte.”

Är du också intresserad av att ta hjälp av Curonova? Ansök idag!

Se hela intervjun med Ellen

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
May 13, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla