N

är Tobias kom till oss på Curonova i Östersund var han vilsen. Han hade tankar på att både studera och jobba, och behövde hjälp att reda ut sina förutsättningar och ambitioner. Tillsammans med sin Matchare Mårten tittade han på de alternativ som fanns vad gällde både studier och jobb, och Tobias började luta åt att studera till skogsmaskinist.

Under tiden som Mårten och Tobias undersökte möjligheterna som fanns fick Tobias information från Arbetsförmedlingen om ett jobb hos Skogsstyrelsen. Samtidigt använde Mårten och kollegan Nils deras kontaktnät inom Åre kommun för att se om det fanns lediga jobb inom lokalvård.

Det visade sig att de, i det lilla samhället där Tobias bor, hade ett behov av att anställa nya lokalvårdare. Efter ett möte med teamledare och enhetschef kom Mårten, Arbetsförmedlingen och Åre kommun fram till en gynnsam lösning för både Tobias och arbetsgivaren.

Tobias fick komma på intervju, och blev anställd som lokalvårdare på 75%!

Blir du inspirerad av våra solskenshistorier och vill ta tag i jobbsökandet?

Personerna i våra solkskenshistorier har alla gått programmet Rusta och Matcha, vilket är en tjänst vi erbjuder via Arbetsförmedningen. När du går Rusta och Matcha hos Curonova kan du känna dig trygg i att du får de allra bästa förutsättningarna för att lyckas i ditt jobbsökande, precis som våra solskenshistorier vittnar om!

Är du också intresserad av att delta i Rusta och Matcha och låta oss hjälpa dig till ditt nya jobb, eller kanske nya studier? Fyll då i vårt ansökningsformulär, så kontaktar vi dig!

Här kan du läsa mer om Rusta och Matcha och vad det kan innebära för dig som deltagare.

Har du också deltagit i Rusta och Matcha hos oss och vill inspirera andra med din solskenshistoria? Kontakta oss, vi delar den gärna!

Publicerad 
May 15, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla