F

ör en tid sedan skrev vi en solskenshistoria om Elias, som med hjälp av sin Matchare Urban fick kontakt med en företagare i Falun som hade behov av personal. Efter en kortare praktik gick det snabbt innan Elias var anställd med ett större ansvar över butiken, och han var såklart väldigt glad över sitt nyfunna jobb.

En viktig del av vårt arbete på Curonova är att följa upp på de deltagare vi hjälper till jobb för att se om vår matchning var lyckad. Det är viktigt att våra deltagare trivs med sina nya jobb och känner att de hittat rätt, och vi fortsätter därför vårt engagemang även bortom anställning.

Nu har vi haft nöjet att få prata med Elias igen så här några månader senare, och det är spännande att få följa upp på hur det har gått för honom efter sin vistelse hos oss på Curonova. Vi tog tillfället i akt att ställa några frågor.

Hur har det gått sedan sist?

”Sedan den senaste intervjun gällande min anställning hos Bergeå kem och vattentvätt har det gått alldeles utmärkt! Allt flyter på som det ska, jag lär mig nya saker och har även fått nya ansvarsområden i butiken.”

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

”En vanlig arbetsdag för mig börjar med att jag kommer till butiken vid 10, då jag snabbt sätter på mig förklädet för att borsta och ta bort fläckar från skjortor som kunder lämnat in. Vid 12:00 öppnar jag butiken och slår in kassan, och därefter tar jag hand om de skjortor jag fläckbehandlat och tvättat. Vid 18:00 låser jag dörren och slår ur kassan för att sedan bege mig hemåt.”

Hur var det att vara ny på en arbetsplats?

”För mig som ny på arbetsplatsen har det inte känts så speciellt mycket, förutom att man är lite ringrostig och inte har koll på de mesta. Men nu känner jag att jag har bra koll på både butiken och annat.”

Har du några tips till andra som är nya på jobbet?

”Kör all in och ta in all den information som behövs för att göra ett bra jobb. Genom att lära sig de bästa knepen kommer arbetet snabbt bli betydligt mycket smidigare och lätthanterligare än om man bara skulle gå dit och göra som man blir tillsagd. Man behöver ta eget initiativ om man vill vara framgångsrik.”

Vad tog du med dig mest från din tid hos Curonova?

”Att aldrig ge upp, oavsett om det känns tungt. Till slut kommer man vidare, bara man vill och inte ger upp!”

Vi på Curonova är väldigt glada att ha fått ta del av Elias resa än så länge, och önskar honom all lycka till i framtiden!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
March 24, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla