G

år du också och funderar på vad du ska jobba med? Det är många som känner sig osäkra på vad de egentligen vill. Det kan vara väldigt svårt att lista ut både vad man passar som, men också vad man trivs med. Som hjälp på traven har vi gjort ett jobb–quiz!

I quizet får du svara på ett antal frågor som är menade att visa hur du är som person och vad du tycker om. Du får sen veta vilket yrke som passar bra för just din personlighetstyp. Yrkestest är såklart begränsade i hur exakta resultaten kan vara, men det kan ändå ge dig ett hum om vilka möjliga yrkesbanor som kan vara intressanta för dig.

 

Testa vilket yrke som passar dig

Vårt yrkestest består av ett antal flervalsfrågor, där du ska fylla i vilket alternativ som passar bäst in på dig.

Jag har resultatet på mitt yrkestest, vad gör jag nu?

Nästa steg är att kika på möjliga vägar till de yrken som yrkestestet rekommenderar, exempelvis vilka utbildningar som finns. Kan man plugga på yrkeshögskola eller behöver man en universitetsutbildning?

Vissa yrken behöver man ingen utbildning för, men det kanske finns andra saker som kan vara bra att förbereda sig med. Du kan till exempel lära dig själv viktiga datorprogram som behövs inom yrket. Kanske behöver du ett körkort, eller någon typ av certifiering.

Inom en del branscher erbjuder arbetsgivaren utbildning på jobbet. Du kan med andra ord söka dessa jobb och lära dig det du behöver veta allteftersom du jobbar. Det är bra då du slipper ta tid att plugga och dessutom får lön på en gång.

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och vill ha hjälp att hitta ett jobb eller studier som passar dig är du givetvis välkommen att delta i Rusta och Matcha hos oss på Curonova!

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
November 1, 2022
 i 
Jobbtips
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Henry Englund

Visa alla