Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Ansök

Arbetsträning

På uppdrag av Arbetsförmedlingen arbetar vi med flera olika koncept för arbetsträning. Arbetsträningens syfte är att förbereda och rusta arbetssökande personer med målet att komma tillbaka ut på arbetsmarknaden. Det här programmet passar personer som varit ifrån arbetsmarknaden en längre tid och behöver stöd och rutiner för att komma tillbaka ut på arbetsmarknaden, alternativt behöver bedöma sin arbetsförmåga.

Arbetsträning innebär att en person under en tid får vistas i en verksamhet. Deltagaren ska få möjlighet att i anpassad form och under handledning genomföra arbetsuppgifter -utan några krav på produktivitet. Arbetsträning behöver inte vara att lära sig specifika arbetsuppgifter. Det kan handla om att delta i en arbetssituation, till exempel att umgås med arbetskamrater, samt bekanta sig med de krav och förväntningar som finns på en arbetsplats.

För att ta del av Arbetsträning via Curonova behöver du i de allra flesta fall vara inskriven på Arbetsförmedlingen. När du är inskriven på Arbetsförmedlingen och deltar i programmet får du aktivitetsersättning av Arbetsförmedlingen. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss för individuell handledning där vi tar hänsyn till dina behov.

Curonovas olika aktiviteter

Datorrenovering

Vi tar emot ej längre behövda datorer från företag och privatpersoner för att reparera, uppdatera, eller demontera för återvinning.

Second hand online (re:wardrobe)

Vi samlar in kläder från företag och privatpersoner. fräschar upp dem och säljer dem på vår hemsida: www.rewardrobe.se

Administrativ arbetsträning

Vi hjälper företag med marknadsföring, synlighet på sociala medier och administration.

Olika typer av arbetsträning

Utöver vårt vanliga program erbjuder vi även Förstärkt Arbetsträning, ett alternativ där den arbetssökande behöver mer stöd och en högre grad av handledning, samt AT-FK Arbetsträning vilket är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Ansök

Jobbnytt 

Till jobbnytt
Gamla kläder ger jobb
Arbetssökande
Issabel Svensson
Hjälpt mig med saker jag inte trott vart möjligt! Nu är jag på en väg i livet jag aldrig någonsin trodde jag skulle nå... Curonova har funnits där hela vägen! Jag har haft VÄRLDENS BÄSTA HANDLEDARE
Arbetsgivare
Luma Metall
Curonova är proffsiga och lyhörda, lätt tillgängliga samt snabba på att återkoppla till oss