H

anna och Hanna är tjejerna som flyttade från Göteborg i söder till den arktiska småstaden i världsklass – Gällivare.

Jobbnytt har träffat Hanna Andersson, näringslivsutvecklare, och Hanna Aspebo, destinationsutvecklare. Båda arbetar på Gällivare kommun och såg fördelarna med att flytta till Gällivare från Göteborg.

Hanna Aspebo, som ursprungligen är från Gällivare, flyttade till Göteborg för några år sedan för att läsa till konceptutvecklare inom event och besöksnäring. Under studietiden handlade alla studiearbeten om de fantastiska platser och attraktioner vi hade att visa upp för omvärlden i Norrbotten. Hanna ville förmedla budskapet om Norrbotten som destination till sina klasskompisar.

I samband med det växte kärleken till Norrbotten för henne, och när möjligheten dök upp till ett nytt jobb på skidanläggningen Dundret 2019 efter att hon var klar med sina studier valde hon att flytta tillbaka till Gällivare.

"Jag fick chansen att vara med och bygga upp någonting nytt, jobba nära besluten och resultaten då det skulle satsas på kommunens skidanläggning Dundret och senare Gällivare som turistdestination", berättar hon.

Hanna Andersson, med rötter från Västkusten, kom i kontakt med Gällivare första gången 2001 då hon pluggade i Umeå. Hon brukade åka upp med sin pojkvän till Gällivare för att åka skidor. Vid första besöket i norr öppnade sig en helt ny värld för henne, med den storslagna naturen, hemtrevliga miljön, mysiga kulturen med öppna dörrar, och en välkomnande atmosfär.

Efter några år som destinationsutvecklare i Trysil dök möjligheten upp att flytta till Gällivare. Familjen köpte en tomt vid foten av Dundret och byggde en villa med närhet till både fjället, jobbet och samhällsservice. Hanna brinner för att jobba och utveckla området där hon bor.

Fördelarna med att bo i Gällivare är många anser Hanna och Hanna.

"En ny stad växer fram med helt nya bostadsområden, skolor, idrottsanläggningar", säger de. "Dessutom skapas möjligheter kring det som händer i den gröna omställningen. Inflyttningen som sker bidrar till att en ny kultur växer fram, och att få vara med och påverka är väldigt givande."

"Välkommen till Gällivare och alla möjligheter som finns här!", avslutar Hanna och Hanna.

Letar du jobb?
Vi kan hjälpa dig! Klicka på knappen nedan.
Ansök
Publicerad 
April 21, 2022
 i 
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.