Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Ansök

Rehabomställning

Omställning | Curonova

Curonova erbjuder företag och organisationer tjänster inom rehab

Rehabomställning är ett program för medarbetare som på grund av sjukdom eller ohälsa inte längre kan vara kvar i sin nuvarande anställning. Arbetsgivaren kontaktar Curonova för att coacha medarbetaren vidare till nya möjligheter.

Ta kontakt med oss via vårt formulär så hör vi av oss till dig inom 24 timmar.

Så går vår rehabomställning till

Vi har ett initialt möte med dig som medarbetare för att tillsammans med dig kartlägga dina behov, vilket Nuläge vi har samt vilket Önskat läge vi vill komma till. Vi sätter en individuell plan och pratar om vilka ramar och förväntningar som kan finnas i programet rehabomställning.

En kartläggning görs som komplettering till pågående medicinsk utredning eller i samband med omplaceringsutredning. Vi lämnar rekommendationer både när det gäller längd på program samt vilka åtgärder vi rekommenderar, du som arbetsgivare och beställare fattar sedan beslutet själv.

Syftet med kartläggningen är att kartlägga de funktioner som finns angående: initiativtagande, ansvarstagande, arbetsmiljö och trivsel, utförande av arbetsuppgifter, samspel och kommunikation. Fokus ligger på att identifiera vilka arbetsuppgifter deltagaren kan utföra utifrån sina förutsättningar.

Därefter fortsätter vi med att samtala kring Arbetsmarknad, Ansökningshandlingar och annat som är relevant för att komma vidare och närmare en långsiktig lösning.

Rehabanpassad Outplacement (3-9 mån)

För medarbetare med behov av att hitta en hållbar lösning utanför nuvarande arbetsplats erbjuder Curonova ett anpassat program. Vårt program, oavsett längd, inleds oftast med vägvalssamtal som ger förslag till åtgärder.

Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Info video
Arbetssökande
Issabel Svensson
Hjälpt mig med saker jag inte trott vart möjligt! Nu är jag på en väg i livet jag aldrig någonsin trodde jag skulle nå... Curonova har funnits där hela vägen! Jag har haft VÄRLDENS BÄSTA HANDLEDARE
Arbetsgivare
Luma Metall
Curonova är proffsiga och lyhörda, lätt tillgängliga samt snabba på att återkoppla till oss