Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Ansök

Outplacement

Outplacement | Curonova

Curonova kan erbjuda företag och organisationer outplacement

Outplacement är ett program där vi hjälper medarbetaren att komma vidare i sin nuvarande situation, oftast genom en extern lösning. Genom coaching och karriärvägledning får den uppsagde medarbetaren hjälp med att hitta en ny lösning som passar individens kompetens och förutsättningar. Individen går vanligtvis programmet i sex eller nio månader tillsammans med oss på Curonova.

Programmet Outplacement

Vårt program syftar till att arbetsgivare och medarbetare på ett kreativt sätt skall kunna avsluta en anställning och skapa rätt förutsättningar för medarbetaren att hitta en ny lösning. Programmets längd är individuellt vilket kan innebära allt från tre månader upp till ett år. Innehållet omfattar bland annat vägval, kompetens och motivationskartläggning, coaching och matchning.

Programmet kan genomföras när individ, fack och företag är överens om en outplacementlösning.

Har du ett behov av ovanstående eller ett annat behov av stöd i förändring, kontakta då vår kundansvarige Pernilla Axflo så hjälper hon dig!

Då är Outplacement aktuellt

För dig som arbetsgivare kan Outplacement vara aktuellt ifall du inte hittat en egen lösning eller känner att du inte kommer vidare i processen utan behöver hjälp av en extern handledare. Ta kontakt med Pernilla Axflo för ett förutsättningslöst möte.

Outplacement är aktuellt för alla medarbetare som behöver stöd. Vi individanpassar programmet utefter vem vi möter och hur situationen ser ut. Vårt program syftar till att arbetsgivare och medarbetare på ett kreativt sätt skall kunna avsluta en anställning och skapa rätt förutsättningar för medarbetaren att hitta en ny lösning. Programmets längd är individuellt vilket kan innebära allt från tre månader upp till ett år. Innehållet omfattar bland annat vägval, kompetens och motivationskartläggning, coaching och matchning.

En privatperson kan inte få hjälp med outplacement, det behöver finnas en arbetsgivare som finansierar programmet.

Såhär går det till

Din arbetsplats har varit i kontakt med oss angående att starta upp programmet Outplacement tillsammans med oss. Vi sätter oss i ett uppstartsmöte med fokus på att informera om vad du som medarbetare kan förvänta dig av programmet. Ibland är din HR eller Facket med på det första mötet.

Vi går igenom:

- Kartläggning av dina behov

- Ramarna för programmet

- Vad programmet innehåller

Vi använder uppstartsmötet som grund för vårt samarbete under tiden för Outplacement-programmet. Baserat på dina behov bestämmer vi tillsammans vilket material vi kommer arbeta med samt hur många möten vi behöver ha tillsammans. Inom ramet för programmet berör vi allt från arbetsmarknad, ansökningshandlingar, utmaningar, självkänsla till intervjuträning.

Genom coaching och karriärvägledning får du hjälp med att hitta en ny lösning som passar din kompetens och dina förutsättningar. Programmet kan slutföras när individ, fack och företag är överens om en lösning för din outplacement.

Du kan få hjälp redan idag

Gå vidare med att fylla i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort!

Info video

Jobbnytt 

Till jobbnytt
Curonova
Superhjältarna på Curonova
Arbetssökande
Issabel Svensson
Hjälpt mig med saker jag inte trott vart möjligt! Nu är jag på en väg i livet jag aldrig någonsin trodde jag skulle nå... Curonova har funnits där hela vägen! Jag har haft VÄRLDENS BÄSTA HANDLEDARE
Arbetsgivare
Luma Metall
Curonova är proffsiga och lyhörda, lätt tillgängliga samt snabba på att återkoppla till oss