A

ATT LYCKAS eller missa att lyckas, det är frågan. Även om jag inte lyckas nå det uppsatta målet kan jag ha lärt mig något av och i processen som är en framgång till nästa gång situationen uppstår. Men vi är ofta hårda mot oss själva och ställer för höga krav på vår prestation och kompetens, det är ingen annan i vår närhet eller nätverk som skulle ställa samma krav och förväntningar på oss.

Ofta jämför jag mig med andra utifrån vad jag ser, men jag har ingen aning om hur de har det och vad de har åstadkommit för att vara i den situation de befinner sig. Det är 50/50 att lyckas eller misslyckas, men allt för ofta väljer vi att se den misslyckade delen redan innan vi väljer att utföra en handling. ”Det kommer aldrig att gå”, ”Vad ska andra tycka?”

Men jag kan också välja att se det som att jag kanske lyckas! Konsekvensen är mild åt det ena hållet och succé åt det andra. Vad är det värsta som kan hända, egentligen?

”I never lose, I either win or learn…” som Nelson Mandela uttryckte det. En bra devis och inställning till hur man kan tänka och agera utifrån sin situation och att skapa sig bättre förutsättningar till framgång.

VAD ÄR FRAMGÅNG? Är det ekonomiskt?

Bekräftelse? Kändisskap? Eller är det så enkelt som att må bra och känna sig passionerad över något?

Om jag väljer att se mitt arbetssökande som en situation jag vill förbättra genom att försöka få ett jobb, då finns det ett antal steg som gör att jag komma närmare ett jobb och till och med få ett! Varje försök är en framgång, det går alltså framåt om jag väljer att se det så.

■ Att hitta ett jobb att söka via platsbanken eller att kontakta en arbetsgivare direkt gör att jag kommer närmare arbetsmarknaden, alltså en lyckad framgång.

■ Att fixa mina ansökningshandlingar, CV och PB så att jag känner mig nöjd och stolt över dem och att skicka dem till de väl valda arbetsgivarna/tjänsterna är en lyckad framgång.

■ Att bli återkopplad från en arbetsgivare och kallad till intervju samt genomföra den så gott jag kan oavsett om jag får jobbet eller inte är en lyckad framgång.

■ Jag tar alltså med mig mina tidigare erfarenheter och förbättrar dem till en lyckad framgång.

Alla erfarenheter är bra erfarenheter och jag lär mig något nytt varje gång.

Publicerad 
February 7, 2022
 i 
Personlig utveckling
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Hans Birger Andersson

Visa alla
Börja svara i telefonen!
Vi har ingen jobbplikt!