E

lias Åkerman, som deltagit i programmet Rusta och Matcha hos oss på Curonova, hade efter gymnasiet sökt olika jobb då han inte var sugen på att studera vidare. Efter några månader hos Curonova träffade han en företagare i Falun som hade behov av personal. Detta ledde snabbt till en intervju, som följdes av en kort praktikperiod.

Arbetsgivaren fick ett gott intryck av Elias, och erbjöd en provanställning. 2 månader senare sköter Elias butiken och har hand om den direkta kundkontakten. Han är jätteglad för att få visa vad han går för, och lär sig något nytt varje dag. ”Det är väl möjligen att gå upp klockan 06:00 på morgnarna för att ta bussen de 3 milen in till stan som tar emot, men belöningen är större än kostnaden”, tycker Elias.

Elias är inte den enda som hjälpts av att delta i Rusta och Matcha hos Curonova. Vi hjälper i snitt 20 personer till jobb eller studier, varje dag! Om även du är intresserad av att ta hjälp av oss på Curonova, välj då oss som Rusta och Matcha-leverantör på Arbetsförmedlingen. Rusta och Matcha är det program som ersätter vad som tidigare hette Stöd och Matchning. I detta program får du handfast hjälp med att hitta ditt nya jobb, eller en utbildning som leder till jobb.

Rusta och Matcha fokuserar starkt på resultat, och vi som leverantör mäts och följs upp regelbundet av Arbetsförmedlingen. Vill kan passa på att skryta lite om just våra resultat: en av de första mätningarna som gjordes på oss som leverantör var i Umeå, och där fick vi högsta betyg, fyra stjärnor av fyra möjliga! Vårt mål är att upprepa detta resultat i Dalarna. Vi är rätt så säkra på att vi även här får högsta betyg, då vi tidigare fått fyra stjärnor i Dalarna när vi mättes i det äldre programmet Stöd och Matchning.

Vill du ha bästa möjliga hjälp att hitta ett jobb, välj då Curonova som leverantör av Rusta och Matcha!

Curonova vill även passa på att tacka Bergeå kem och vattentvätt AB för ett gott samarbete

Publicerad 
February 15, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Urban Lindblom

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.