N

ya spännande tjänster i Skellefteå.

Första företaget ut i Curonovas artikelserie om jobben i norr blir Northvolt som bygger en batterifabrik i Skellefteå.

Northvolt
Northvolt planerar att anställa 1200 personer under året till den nybyggda fabriken i Skellefteå.
Illustration: Northvolt

Northvolt har redan rekryterat ett stort antal medarbetare och planerar att anställa 1 200 personer under 2022 till den nybyggda fabriken i Skellefteå som har fått namnet Northvolt Ett. De olika roller som kommer att anställas under året är:

■ Processoperatörer där behovet är mer än 400 personer under 2022

■ Underhållspersonal

■ Kvalitetstekniker

■ Materialhanterare

■ Industristädning

På Northvolt är koncernspråket engelska, vilket betyder att du som söker jobb där inte behöver kunna svenska utan engelska är det språk som är viktigt. Det finns inget generellt krav på att ha körkort. Då säkerhetskraven är mycket högt ställda på fabriken måste alla som börjar jobba där lämna ett utdrag från belastningsregistret. För att HR-avdelningen på företaget ska ha en chans att behandla alla ansökningarna på ett så bra sätt som möjligt är vägen för din ansökan via hemsidan.

Om du är intresserad av utbildningar för att jobba på Northvolt finns det två vägar, den ena är VUX-utbildningar och det andra spåret är YH-utbildningar.

VUX:

■ Automationsoperatör (Kontinuerligt)

■ Lager och terminal (Start 14/3 i Skellefteå)

■ Kvalitetstekniker (Kursstart planeras)

YH:

■ Produktionstekniker – digitalisering och datorstödd tillverkning

■ Produktionstekniker – automatiserade tillverkningsprocesser

■ Processtekniker – underhåll och drift

Du som deltar i Rusta och matcha via Curonova kommer att erbjudas att delta på digitala informationsträffar där du får chansen att höra Northvolts egna representanter berätta om vilka fantastiska framtidsmöjligheter som erbjuds. I dagsläget finns inga möjligheter till studiebesök eller praktik på fabriken. I Skellefteå räknar man med att det skapas runt 10 000 nya arbetstillfällen i samband med Northvolts etablering, inte bara inom industrin utan också i fler branscher som restaurang, transporter och andra servicejobb. I samband med att Skellefteå växer ökar dessutom behovet av offentliga tjänster inom vård, omsorg och skola.

För att möta behovet av arbetskraft i Skellefteå har man startat ett projekt i syfte att underlätta för dig som vill flytta till Skellefteå och ta del av möjligheterna som erbjuds där. Tanken med projektet är att du som deltar får stöd och guidning genom hela processen via en personlig guide som hjälper till med allt från jobbsökande och eventuella yrkesutbildningar till boende och friluftsaktiviteter.

Du som deltagare i Rusta och matcha har möjlighet att delta i denna aktivitet om du bor utanför pendlingsavstånd till Skellefteå och är långtidsarbetslös. Om du är intresserad av att jobba på Northvolt kan du hitta mer information och söka jobb på: www.northvolt.com/career

Läs mer om Relocate-projektet på: www.skelleftea.se/relocate

Curonova KAN arbetsmarknaden!
Genom kvalité, ansvar och närhet, matchar vi dig till ditt nya jobb eller utbildning! Vill du veta mer hur du kan få hjälp, kontakta oss här

Vi stöttar och hjälper dig till ditt nya jobb eller studier genom tjänsten Rusta och Matcha via Arbetsförmedlingen. Läs mer om detta här - Curonova Rusta och matcha

Publicerad 
February 4, 2022
 i 
Framtidens jobb
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Urban Fägnell

Visa alla