M

arie är en kvinna på 60 år som är utbildad undersköterska och som efter år på arbetsmarknaden inom olika verksamheter och hos olika arbetsgivare hamnade utanför arbetsmarknaden i långtidsarbetslöshet.

Låt oss ta det från början…

Marie kom till Curonova och Hans Birger i Hudiksvall i november 2020 efter en tids arbetslöshet. Hon hade även varit hos flera olika leverantörer inom Stöd & Matchning men hade låg självkänsla och ett naggat självförtroende inför att återinträda på arbetsmarknaden och bli självförsörjande.

Hon hade dock många idéer och önskemål om vad hon skulle vilja göra och arbeta med, men saknade dugliga ansökningshandlingar och uppdaterade referenser. Dessutom saknade Marie tron på att det kommer att ordna sig om hon verkligen vill det.

HANS BIRGER LYSSNADE IN och mötte Marie på hennes nivå med de förutsättningar hon hade. Hans Birger valde att fokusera på här och nu – inte på förr och då – samt på de kompetenser och erfarenheter Marie besitter på arbetsmarknaden. Under MI-samtalen (Motivated Interviewing) framkom önskemål om yrken, arbetsuppgifter och arbetsgivare. Även kompetenshöjande studier och kurser tillkom efter ett tag som en motiverande faktor.

”Hasse fick mig att tro på mig själv och min förmåga"

Marie skrev en spontanansökan till en matchad och potentiell tjänst med hjälp och stöd från Hans Birger, vilket resulterade i en intervju och ett jobberbjudande som timanställd personlig assistent. Där tar Maries och Hans Birgers gemensamma historia slut, eftersom Marie blev utskriven från Curonova med jobb.

Marie och matcharen Hans Birger Andersson
Marie delar sin solskenshistoria med matcharen Hans Birger Andersson.

Det Marie sedan berättar över en kopp kaffe är att hon har gått vidare på arbetsmarknaden med en ny arbetsgivare, högre lön, tryggare arbetsförhållanden och roligare arbetsuppgifter. Hon får dessutom ständigt nya förfrågningar från andra arbetsgivare och chefer som vill ha hennes kompetens och erfarenhet i sin verksamhet.

HON HAR ÄVEN INFÖRSKAFFAT flertalet mycket goda referenser, genomfört en skuldsanering och ordnat upp sitt privata liv och har ett nyvunnet hopp om framtiden.

Marie, denne 60-åriga hjälte på arbetsmarknaden, är ett bevis på att ”vill man så kan man”. Och att om man sänker kraven på arbetsgivare, arbetsuppgifter och i synnerhet på sig själv, så skapar man bättre och rätt förutsättningar för sig själv och h framtida utveckling på

arbetsmarknaden, och för sitt privatliv. I Maries fall har ålder och erfarenhet betydelse – till hennes fördel

Publicerad 
November 14, 2021
 i 
Personlig utveckling
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.