D

et är många som kommer i arbete genom Curonova. Här berättar några av dem hur det gick till för dem.

”Min matchare gav mig självförtroendet tillbaka”
Torbjörn Ohlsson

Ralph Persson, Karlskrona:
Ralph Persson började hos Curonova 2021 och hittade nytt jobb inom 3 månader. Förr arbetade han som långtradarchaufför men är numera utbildad undersköterska. Han beskriver sig själv som en vanlig kille som trivs med att ta hand om och hjälpa folk.

Under sin tid hos Curonova har han fått stöd av matchare Claudia Zawadzki som hjälpt honom säkra ett jobb inom hemtjänsten.–Min coach har hjälpt mig att hitta en arbetsplats som passade mig perfekt på alla vis, dessutom stöttade hon mig och gav mig mitt självförtroende tillbaka. En suverän coach som både lyssnar och ger rätta tipsen samt rådgivning, säger Ralph.

Tack vare stöd från Claudia på Curonova tycker Ralph att livet numera känns stadigare på många vis, inte minst när det gäller jobbet.

Vad vill du skicka med andra som är arbetssökande?
–Ta emot de tips och råd som ni får från coachen. De gör detta för din skull!

”Tänk inte på alla nej du kan få”

Martina Lundmark, Jönköping:
Martina Lundmark har flera olika arbetserfarenheter sedan tidigare, men har nu fått jobb på ett bemanningsföretag som montör. Hennes tidigare erfarenheter är inom lagerverksamhet, men hon har också jobbat som lokalvårdare, samt är utbildad kock. Just nu känner hon bara för att lägga restaurangjobben på hyllan och göra något annat – sagt och gjort. Hon fick kontakt med ett bemanningsföretag och har jobbat som montör via dem sedan i november. Hon bytte arbetsplats i januari, och trivs väldigt bra där hon är nu.

Hur var det att få coachning via Curonova och matcharen Torbjörn Ohlsson?
–Det var bra. Har aldrig haft någon coach tidigare, men det var bra.

Har du något tips som du kan ge till andra arbetssökande?
–Det är viktigt att ”ligga i” och inte tänka på alla nej man kanske får. Man måste tänka på hur många som faktiskt söker till jobb som ligger ute på exempelvis AF:s platsbank. Och det är viktigt att man visar att man har en hög arbetsmoral!

Yonas

Yonas fick jobb efter sin praktik

Yonas Gebremariam, Borlänge:
När Yonas Gebremariam började hos Curonova fick han stöd av matchare Anja Lenner. Anja märkte direkt att Yonas var en person som snabbt kunde matchas ut i jobb. Han var driven och ville ut i arbete. Med stöd ifrån sin matchare tog han kontakt med arbetsgivare och hittade snabbt en matchning. Yonas inledde med en veckans praktik hos McDonalds i Borlänge innan han blev anställd. Han hade då hunnit gå på programmet Rusta och matcha hos Curonova i två veckor.

Curonova KAN arbetsmarknaden!
Genom kvalité, ansvar och närhet, matchar vi dig till ditt nya jobb eller utbildning! Vill du veta mer hur du kan få hjälp, kontakta oss här

Vi stöttar och hjälper dig till ditt nya jobb eller studier genom tjänsten Rusta och Matcha via Arbetsförmedlingen. Läs mer om detta här - Curonova Rusta och Matcha

Publicerad 
February 7, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.