F

ÖRFATTAREN KARIN SALLANDER är aktuell med sin roman ”Kärlek och hat bortom tid och rum”. Hon arbetar som författare på heltid och kände redan som tonåring att skrivandet var rätt yrkesväg att gå.

–Jag började skriva när jag var 15–16 någonting, jag tänkte: Hmm… vissa har ju författandet som yrke, så varför inte göra något av dessa filmer som jag har i mitt huvud? Karin berättar att det var då hon började skriva sina första stories. Tankarna kring författandet började bli mer och mer reella och hon kände att det var dags att agera. Hon började läsa på om olika förlag men det visade sig snabbt att det inte var så lätt att få respons. Efter att ha skickat in sitt material till olika förlag fick hon napp efter tredje försöket.

–Det var det bästa som hänt! säger Karin som lyser upp när hon berättar om stunden. Hur gick det hela till då? Karin anmälde sig till en skrivarkurs ledd av en känd författare baserad i Syd. Under denna kurs fick hon många relevanta tips och råd och handledaren kom med feedback om att Karin hade en unik touch.–Detta bara bekräftade att det är detta jag bör arbeta med, berättar Karin.

Karin Sallander
Karin Sallander arbetar numera som författare på heltid.

MEN DET VAR INTE LÄTT i början.
–Det var inte bara detta med att responsen var svår och få, det var även inställningen hos nära och kära. De var oroliga för hur jag skulle klara mig bara genom att skriva, säger hon. Karin fick ofta höra om hon skulle fundera en extra gång på sitt yrkesval.

–En av personerna som var mindre välvilligt inställd till det hela, kom sedan för att få sitt bokexemplar signerat, berättar Karin och småskrattar lite åt situationen. Karin ser ljust på framtiden. Förutom skrivandet studerar hon nu också till dramapedagog.

–Där får jag utlopp för min kreativitet och kan använda det i mitt skrivande, säger hon. Vidare berättar Karin att det är okej om man vill hitta ett arbete som inte alltid ses som normativt.

–Det viktigaste är att köra sitt eget race. Lyssna, stanna upp, och lyssna på dig själv, tipsar Karin.–Fundera på om du vill studera eller arbeta eller båda och. Det går! tillägger hon. Att hitta inspiration är också viktigt. Det går enligt Karin att hitta inspiration i de mest vardagliga sakerna.

–Jag kan bli inspirerad att skriva något nytt när jag kör bil till exempel och tittar runt omkring mig, det väcker tankarna till liv. Även människor kan vara en inspiration menar Karin.

–Lyssna gärna på andra och deras erfarenheter, det finns alltid någon lärdom att dra av andras livshistorier.

KARIN HAR SJÄLV upplevt tuffare perioder i sitt liv och vet vad det innebär med psykisk ohälsa, hon pratar gärna öppet om det för att hjälpa andra.

–Jag har skrivit om det på min Facebooksida och det är viktigt att man samlar modet att våga ta hjälp, prata med andra människor… Det är många som sitter i samma båt, tillägger hon.

–Följ dina drömmar! Go for it! avslutar Karin, som är ett exempel på att det verkligen går att uppfylla sina drömmar!

Publicerad 
November 14, 2021
 i 
Personlig utveckling
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Claudia Zawadzki

Visa alla