Kristin
Kristin kom till Curonova i hopp att de skulle hjälpa henne komma ut i arbetslivet.

När Kristin Cleveson från Norrköping kom till Curonova som deltagare i Arbetsförmedlingens program Rusta och matcha hade hon varit arbetssökande sedan 2014.

Sju år av arbetslöshet med lite kortare avbrott för studier, arbetsträning och mindre jobb. Kristin berättar att hon mådde uselt, var riktigt trött på livet och hade en känsla av att hon inte dög till något. Att få nej efter nej hos arbetsgivarna ger inget självförtroende. – Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle komma ut på arbetsmarknaden igen, säger hon.

Matcharens bästa tips

Kristin fick av Arbetsförmedlingen uppdraget att välja en leverantör av programmet och valde Curonova, för att namnet lät spännande, i hopp att de skulle hjälpa henne att komma ut i arbetslivet.

Kristin fick under sin tid hos Curonova digitalt träffa flera matchare och upplever att hon fått goda råd och tips från alla. Under sina fyra månader hos Curonova skapade hon tillsammans med matchare en aktivitetsplanering för hur hon skulle lägga upp sitt arbetssökande. Hon var tidigare aktiv i sitt sökande på egen hand, flera timmar varje dag, men med Curonovas stöd provade hon nya metoder, jobbade mer med den dolda arbetsmarknaden och motiverades att våga ta kontakt, söka till fler och nya företag. En av sakerna som hon upplevade som bäst var de digitala gruppmötena där hon fick möjlighet att träffa andra i samma situation och diskutera.

Kristin sökte många jobb varje månad och försökte bredda sökningarna i både branscher och geografiskt. Efter ett tips från matcharen på ett ledigt arbete blev hon kallad till intervju efter bara några dagar. Det bästa tips hon fått av sin matchare Linda var inför intervjun där Linda peppade henne för att känna lite trygghet i situationen som är ganska nervös. – Hon sa: Tänk på att de bjudit in dig till den här intervjun, de vill träffa just dig för att du är intressant! Med det tipset gick jag på intervju med en lugnare känsla i kroppen, säger Kristin.

Intervjun gick väldigt bra och idag arbetar Kristin heltid som kundservicemedarbetare på Releasy Customer Management i Linköping. Hennes bästa tips till alla arbetssökande: Ge inte upp!

Curonova KAN arbetsmarknaden!
Genom kvalité, ansvar och närhet, matchar vi dig till ditt nya jobb eller utbildning! Vill du veta mer hur du kan få hjälp, kontakta oss här

Vi stöttar och hjälper dig till ditt nya jobb eller studier genom tjänsten Rusta och Matcha via Arbetsförmedlingen. Läs mer om detta här - Curonova Rusta och Matcha

Publicerad 
February 7, 2022
 i 
Solskenshistorier
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Linda Svensson

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.