F
Foto av kvinna vid datorn
Bygg ett starkt personligt varumärke där det framgår vem du är ur en professionell synvinkel. FOTO UNSPLASH

okusera rätt

Fokusera på de jobb du verkligen vill ha! Innan du påbörjar resan att hitta ett nytt jobb ta reda på och skaffa dig en uppfattning om vad du vill arbeta med och var du vill arbeta någonstans. Om du är osäker är det en bra idé att göra en analys av vilken typ av jobb som skulle passa dig med tanke på dina styrkor och tidigare erfarenheter. Att begränsa dina sökkriterier hjälper dig att fokusera och ger dig mer relevanta annonser att granska.

Se över ditt personliga varumärke

Se till att du skapar bra material på sociala medier. Facebook, Instagram, framför allt profilen på LinkedIn och flera rekryteringsplattformar där du behöver synas. Bygg ett starkt personligt varumärke där det tydligt framgår vem du är ur en professionell vinkel kommer att ge arbetsgivare ett positivt intryck av dig.

Skapa dialog och nya kontakter

Snabbaste vägen till nytt jobb skapar du genom att berätta om vad du önskar i ditt nätverk. Fråga vem dom rekommenderar att du ska ta kontakt med för att hitta ditt nästa jobb. Du vet aldrig vem som kan hjälpa dig fram eller sätta dig i kontakt med rätt person.

Lista företag

Vilka produkter och företag gillar du? Skapa dig en bild över var du skulle trivas att arbeta eller vilka arbetsuppgifter som du passar för. Skriv en lista över företag, se till att ha extra koll på de företagen. Du vill inte missa när arbetsmöjligheter dyker upp där. Det kan vara så att ditt nätverkande blir mer effektivt om du kan vara tydlig med att berätta om arbetsuppgifter du söker och företag du vill få kontakt med.

Var aktiv

Var aktiv i hela processen! Har du fått möjlighet att komma på en intervju, mejla och tacka för mötet. Poängtera att du är positivt inställd och gärna vill vara deras nya kollega. Du behöver fortsätta ta kontakter, skicka in ansökningshandlingar och uppdatera din profil på sociala medier. Det tar ibland längre tid än vi skulle önska att få positiva besked. Men du kommer få positiva besked om du fortsätter att vara aktiv!

Anpassa ansökan

Nu när du vet vad du vill och har koll på de företag som du önskar arbeta för är det enkelt att anpassa ansökningarna. Fånga upp vad det är dom söker för kompetens och var personlig i ansökan du skickar in. Det är ofta mycket framgångsrikt att skicka in en spontanansökan med en motivering samt att ge en positiv bild av dig själv.

Följ upp

Följ alltid upp din ansökan med att ringa till företagets kontaktperson för annonsen eller den du mejlat spontanansökan till. Slösa inte med tid, var väl förberedd med relevanta frågor samt den information du vill att de ska få om vem du är och varför dom ska träffa dig. Fråga om du kan få möjlighet att komma förbi på ett kort förutsättningslöst möte.

Avsätt tid

Avsätt tid i kalendern, några timmar varje dag, för att söka jobb. Se till att du vara strukturerad och fokuserad. Är du som person så att du oroar dig är det här ett viktigt verktyg. Du kan till och med avsätta tid för att oroa dig, ca 10 min på en dag då det är tillåtet. Kommer oro upp på annan tid säger du till dig själv att du avsatt tid för det senare. Det är inte bra att oroa sig dygnet runt. Du mår bra av att få ombyte under en dag.

Gör en video

Vissa företag uppmanar dig att skicka in ansökan utan CV. Här är det personliga viktigare. Använd den moderna tekniken och gör en video. Det går ofta snabbt, Berätta om dina erfarenheter och varför du är en bra kandidat för ett givet jobb

Publicerad 
September 16, 2021
 i 
Personlig utveckling
-kategorin
Dela artikeln på sociala medier:

Mer av 

Visa alla
Kunde inte hitta blogginlägg.